Húszból öt virsli esetében talált problémát fogyasztóvédelmi ellenőrzése során az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A szilveszteri bulik kedvelt termékéről van szó, az ITM ezért is hagyományosan ennek vizsgálatával szokta zárni az évet. Idén pedig a laborellenőrzések minden negyedik terméknél találtak valamilyen jelölési hibát.
A Magyar Élelmiszerkönyv szerint a virsli nevű terméknek teljesítenie kell a minimális fehérje- és maximális zsír-, víz- és sótartalomra vonatkozó előírásokat. Ha a húskészítményeknél ez nincs meg, akkor virslinek sem lehet nevezni őket. A laborellenőrzések során két hentesáruról derült ki, hogy túl magas a zsírtartalmuk, másik kettőnél pedig a feltüntetett tápértékadatok nem egyeztek az ITM vizsgálati eredményeivel. Igaz, az egyik esetében még jobb eredmény is jött ki, mint amit jeleztek: a fehérjetartalma felfelé, zsírtartalma pedig lefelé tért el a tájékoztatástól. Az ötödik virsli pedig még különösebb hibát vétett, ugyanis sótartalma megfelelt az előírásoknak, mégis ennél magasabb értéket írtak rá a csomagolásra.
Megtévesztő tájékoztatás és az előírások be nem tartása miatt indult fogyasztóvédelmi eljárás az adott termékek gyártóival szemben.