Iránytű Intézet: Lázár János legyőzné Márki-Zay Pétert jövőre

Iránytű Intézet: Lázár János legyőzné Márki-Zay Pétert jövőre

Lázár János (Fotó: Facebook/Lázár János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha Márki-Zay Péter lenne a Csongrád-Csanád megye 4-es számú választókerületében az ellenzék közös jelöltje, jelentős mértékben maradna alul a fideszes Lázár Jánossal szemben – írja az Alfahír az Iránytű Intézet friss felmérésére hivatkozva. Mint írták, az intézet múlt hétvégén készített felmérést 600 fő megkérdezésével. A választókerületben tartott előválasztáson Hódmezővásárhely független polgármestere, Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) mellett a DK-s Mucsi Tamás indul, kettőjük közül dől el, hogy a jövő évi parlamenti választáson melyikük lehet a fideszes Lázár János, a térség jelenlegi parlamenti képviselőjének a kihívója.

Az intézet többek közt arról kérdezte a felmérés résztvevőit, kire szavaznának, ha Lázárral szemben az ellenzéki pártok közös jelöltjeként Márki-Zay indulna. A teljes népességben a válaszadóknak mindössze a 37 százaléka nevezte meg a polgármestert, míg a kormánypárti képviselő a szavazatok 51 százalékát kapná, miközben a bizonytalanok aránya csak 10 százalék. A biztos választók esetében pedig 56-41 arányban vezet Lázár János Márk-Zay Péter előtt.

A felmérés a pártpreferenciákat is vizsgálta. Eredményeik szerint a teljes népesség tekintetében a Fideszen (43 százalék) kívül egyedül a Jobbik (14 százalék) haladja meg a 10 százalékos támogatottsági arányt. A biztos szavazóknál 51 százalékot kapna a Fidesz, a Jobbik 16-ot, a DK 10-et.