Ismét igazoltatták Hadházy Ákost és a dudáló tüntetőket

Ismét igazoltatták Hadházy Ákost és a dudáló tüntetőket

Hadházy Ákos független képviselőt igazoltatják a budapest Clark Ádám téren 2020. május 4-én (Forrás: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harmadik alkalommal hirdetett tüntetést a Lánchíd budai oldalán lévő Clark Ádám térre és környékére Hadházy Ákos, Szél Bernadett és a Momentum támogatásával. A Facebook-esemény leírása szerint a dudálással azt jelzik, hogy „nem nézzük némán az ámokfutását – a kórházakat kiürítő Kásler-tervet, a tesztelés szabotálását, a titkolózást, a diákok érettségiztetését a járvány csúcsán, a munkájukat vesztett emberek semmibe vételét, az önkormányzatok kisemmizését.” A dudálással kapcsolatban Hadházyék azt is írták: „Kürtölni nem csak a Clark Ádám téren lehet, hanem az oda vezető utakon, a miniszterelnök hallani fogja a Lánchídról, a Fő utcából a Hunyadi utcából neki szóló hangüzeneteket is.”

A múlt héten – ahogy arról lapunk is beszámolt – a rendőrség igazoltatta a dudájukat használókat, és „indokolatlan hangjelzés használatáért” feljelentéssel éltek velük szemben. Hadházy Ákos mai videója szerint az igazoltatás most hétfőn sem maradt el, miként a képviselő írta: „A hatóság is intézkedett már velem szemben, pedig nem is használtam a kürtöt.” A képviselő hangosan hallgatott zenét az autójában, és felcsavarta a hangerőt, amikor a rendőrökkel beszélgetett.

Security Check Required

null

Az Index helyszíni beszámolója szerint nagyjából 20-30 tüntető vett részt az eseményen, akadtak biciklis és gyalogos szimpátiatüntetők is. Aki dudált az autójával, azt a rendőrök ezúttal is igazoltatták, az intézkedések miatt több tüntető is felháborodott.

A 24.hu beszámolója szerint arra hivatkozva büntettek a rendőrök, hogy a kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletet megsértette, mert aszerint megfelelő indokkal hagyhatta volna csak el az otthonát.

Egy Hadházy Facebook-oldalán korábban megjelent, Szél Bernadett-tel és Cseh Katalinnal tartott online sajtótájékoztató videóban arról is szó esett, hogy a legutóbbi dudálós tiltakozás előtt a rendőrség levélben figyelmeztette a Momentum Mozgalmat, hogy már azzal szabálysértési eljárást követnek el, hogy dudálásra szólítják fel az autósokat. „Szerintem nem szabálysértés dudálással tiltakozni a kormány embertelen politikája ellen, de ha az is lenne: intézkedjen a rendőr vagy hallgasson, semmiképen ne fenyegetőzzön!
Már csak emiatt az arrogáns magatartás miatt is folytatnunk kell a tiltakozást” – írja Hadházy Ákos.