Ismét megugrott a koronavírushoz köthető elhalálozások száma

Ismét megugrott a koronavírushoz köthető elhalálozások száma

Egy lakót oltanak be a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinája második adagjával a martonvásári Harmónia Gondoskodás Idősek Otthonában 2021. február 13-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 1548 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az koronavírus-fertőzést, és ezzel összefüggésben elhunyt 94 többségében idős, krónikus beteg – írja a járványügyi tájékoztatás céljából felállított kormányzati honlap. A szerdai beszámoló szerint az aktív fertőzöttek száma jelenleg 77 250 fő, összesen 4014 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és közülük 321-en vannak lélegeztetőgépen. Az összesítés szerint 391 170 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, akik közül 13 931-en hunytak el.

A tájékozatásból az is kiderül: eddig 348 927-en kaptak oltást, közülük 134 824 főnek már a második adag vakcinát is beadták. „Az e heti oltási terv szerint folytatódik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca-vakcinával). Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is. Kedden megérkezett az első szállítmány a kínai Sinopharm-vakcinából is, így már összesen öt vakcina áll rendelkezésre Magyarországon” – jelentette a Koronavirus.gov.hu.

A cikk is emlékeztet rá: a kormány előterjesztésére az Országgyűlés kedden kezdte tárgyalni a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását, amelynek célja a magyar emberek életének és egészségének megvédése, valamint a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése. „A kormány álláspontja, hogy csak fokozatosan és felelősen lehet feloldani a korlátozásokat, és ehhez hamarosan az emberek véleményét is kikéri egy online nemzeti konzultáción” – írták.