Jászberény az ellenzéké maradt – Óriási fölénnyel nyert Budai Lóránt

Jászberény az ellenzéké maradt – Óriási fölénnyel nyert Budai Lóránt

Budai Lóránt eredményvárója a megismételt választáson. (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A jászberényiek megmutatták, hogy nem lehet velük szórakozni – ezt nyilatkozta vasárnap este a jobbikos, de az összes ellenzéki párt által támogatott Budai Lóránt, amikor már biztossá vált, hogy a megismételt polgármester-választáson is ő tudott győzni. Azonban szemben azzal, hogy október 13-án mindössze 14 vokssal kapott többet fideszes ellenfelénél – Szabó Tamásnál –, most 3000-nél is több szavazat volt a különbség kettejük között.

Budai Lóránt az esti órákban azt mondta, hogy minél gyorsabban szeretne látogatást tenni a városházán és megnyugtatni az ott dolgozókat: aki Jászberény fejlődéséért akar dolgozni, annak továbbra is helye van. Nem akar uszításba belemenni, a békés fejlődés pártján áll.

Eredményvárója a Jobbik helyi irodájában volt, a párt több prominense meg is jelent: ott volt Jakab Péter frakcióvezető, Gyöngyösi Márton EP-képviselő vagy éppen Szabó Gábor pártigazgató. A többi, szintén Budai Lórántot támogató ellenzéki párt helyi képviselői is ott voltak a választások után.

A hely, ahol a Fidesz érvel a gazdasági bevándorlók mellett | Magyar Hang

Jászberényben egyébként azért kellett megismételni a választást, mert a területi választási bizottság szerint egyes események „olyan mértékben tették aggályossá a választási eredményt”, amelyet csak egy új szavazással lehet orvosolni. Például a bizottság szerint idegenek mentek a szavazókörökbe, „a szavazatszámláló bizottsági tagok kontrollálatlanul mozogtak”, illetve szavazási szándékot torzító pénzfelajánlás is történt. Mindezt a Szegedi Ítélőtábla is helybenhagyta.

Napközben már feltűnő volt, hogy jóval többen járultak az urnákhoz, mint szűk egy hónappal korábban.