Jelentős a rendőri készültség a Fidesz székházánál

Jelentős a rendőri készültség a Fidesz székházánál

Rendőri készültség a Lendvay utcában, a Hősök terére meghirdetett demonstráció közelében (Fotó: Magyar Hang/Hutter Marianna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszú sorba állnak a rendőrségi kisbuszok és a rendőrautók a péntek esti tüntetés közelében. A Magyar Hang helyszínen lévő tudósítóinak beszámolója szerint jelentős a készültség a Hősök terére meghirdetett rendezvényhez igencsak közel lévő Lendvay utcában, ahol egyébként a Fidesz székháza is található.

Az influenszerek által a gyermekvédelem erősítése érdekében szervezett megmozdulás hat órakor kezdődik, de a Hősök terén már délután öt óra körül elkezdtek gyülekezni az emberek. Tudósítóink arról is beszámoltak, hogy a Hősök tere felé tartó kisföldalattira a Deák téren alig lehet felszállni, annyian vannak. Sokan közben az Andrássy úton gyalogosan tartanak a tér felé.

Most rés nyílt a pajzson, a jobb érzésű Fidesz-szavazók gyomra sem veszi be a kegyelmet – erről is beszélt korábban a Magyar Hangnak Pottyondy Edina, a megmozdulás egyik felszólalója. A youtuber szerint nyomást kell gyakorolniuk, „mi azt kérjük a magyar társadalomtól, hogy legyen mindannyiunk számára fontos, ami a gyerekeinkkel történik”. A rendezvény műsorvezetője Gulyás Márton lesz, aki lapunknak úgy fogalmazott, hogy a gyermekvédelem alapvetés kellene, hogy legyen minden jól funkcionáló társadalomban, ha mégsem így van, muszáj a társadalomnak felszólalnia és jeleznie, hogy „ez nem pálya”.