Jobbik: Milyen lesz szeptemberben az iskolakezdés tanárok nélkül?

Jobbik: Milyen lesz szeptemberben az iskolakezdés tanárok nélkül?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Milyen lesz szeptemberben az iskolakezdés tanárok nélkül? – ezt a kérdést tette fel rövid videójában a Jobbik szakpolitikusa. Brenner Koloman arra hivatkozott, hogy hallani: százasával mondanak fel azok a pedagógusok, akik „végre megelégelték azt, hogy megalázóan alacsony bérekért kell európai összehasonlításban is kiemelkedően sokat dolgozniuk”.

Mint mondta, a kormány tudás- és értelmiségellenes politikája az oktatási rendszerben is katasztrófához fog vezetni. Szeptemberben hihetetlenül nehéz lesz az évkezdés, hiszen nagyon sok pedagógus fog hiányozni. Ráadásul szerinte ez még csak a kezdet, hiszen a pedagógus társadalom fele 50 év feletti, így néhány éven belül nagyon sokan fognak nyugdíjba menni.

Brenner Koloman szerint egyúttal fel kell hívni a szülők figyelmét is arra, hogy nekik is szolidárisnak kell a sztrájkjogukkal élő tanárokkal. Még akkor is, ha formailag szinte lehetetlen a munkabeszüntetés.