Rossz napja volt K. Endrének, koccant a Gulyáságyú Média autójával

Rossz napja volt K. Endrének, koccant a Gulyáságyú Média autójával

A bicskei gyermekotthon (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

K. Endre Bicskén az Egészségház előtt beletolatott a Gulyáságyú Média tudósítóinak autójába, a rendőrség a koccanás miatt helyszínelt, de más is történt ott – írta meg a Telex.

Mint a riportból kiderül, a portál tudósítói hétfő reggel Bicskére mentek, hogy megkérdezzék K. Endrét, mit akart a bicskei pedofilügy korábbi áldozatától, akit az RTL rejtett kamerás felvételén megpróbált arra rábírni, hogy változtassa meg a rá nézve terhelő vallomását. Először elszalasztották a volt igazgatóhelyettest, ám később a Gulyáságyú Média szintén K. Endrét kereső tudósítóival együtt meglátták, hogy az illető kiáll a bicskei városháza parkolójából, és követni kezdték. Ezután történt meg az, hogy K. Endre – minden bizonnyal véletlenül – beletolatott a Gulyáságyú Média autójába. A beszámoló szerint ezután odaérkezett a helyszínre K. Endre ismerőse, akit valószínűleg K. maga hívott a helyszínre. A Telex tudósítója szerint a férfi kezdetben agresszívan lépett fel, előbb az ő kamerájukra csapott rá, majd a Gulyáságyú Média mikrofonjára, de miután többször elmondták neki, hogy semmi rosszat nem akarnak, csak meg akarják hallgatni K. Endre olvasatát az RTL műsorában láttottakról, lehiggadt, és elmondta: ő ártatlannak tartja K. Endrét, úgy gondolja, ez az egész egy politikai ügy, amelyben K. csak áldozat.

Mint a tudósításból kiderül, végül megérkezett két közteres is, akik kihívták a rendőrséget. A rendőrök először a koccanás miatt helyszíneltek, utána viszont a hallottak alapján hivatalból eljárást indítottak K. Endre ismerőse ellen garázdaság miatt, noha az újságírók nem akartak feljelentést tenni. Miután a rendőrségen felvették a vallomásaikat és a felvételeiket lemásolták, a portál tudósítói úgy döntöttek, hogy nem teszik ki a videójukat az esetről: egyrészt azért, mert a Gulyáságyú Média tudósítói végig forgattak, másrészt ők maguk a kegyelmi ügyről nem tudtak meg semmit sem. 

Mint azt korábban megírtuk, a mai napon a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból nyomozást rendelet el az RTL Házon kívül című műsorában leadott riportja miatt, amelyben a kegyelmi botrány érintettje, K. Endre, a bicskei gyerekotthon egyik volt áldozatát arra próbálta rábírni, hogy változtassa meg a vallomását. Az áldozatok egykori ügyvédje, Gál András arról beszélt az RTL Híradó hétfői adásában, hogy szerinte semmilyen következménye nem lesz ennek, „hiszen ez egy hamis tanúzásra felbujtásnak az előkészülete körülbelül. És az előkészület ebben a bűncselekményfajtában nem büntethető”.