Karácsony: A kormány kizárja az önkormányzatokat a tömeges oltási program megvalósításából

Karácsony: A kormány kizárja az önkormányzatokat a tömeges oltási program megvalósításából

Karácsony Gergely és több kerületi polgármester a tájékoztató kampány bejelentésekor (Fotó: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sajnos ismét kedvezőtlenül alakulnak a fertőzöttségi adatok, a koronavírus-járványt még nem tudhatjuk magunk mögött – írta Budapest polgármestere csütörtökön közösségi oldalán.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: „A koronavírus akkor lesz a múlté, ha van elég vakcina és vagyunk elegen azok is, akik be akarjuk oltatni magunkat”.

Mint hozzátette, megérti a kormány azon igyekezetét, hogy mindenáron és bárhonnan próbál oltóanyagot szerezni, ugyanakkor bizalom nélkül nem tud a kellő mértékig nőni az oltási kedv.

– Ebben a helyzetben a tényeknek, a tudománynak, az egészségügyi szakembereknek kell szólniuk és megmutatniuk magukat, nem a politikusoknak – szögezte le. A főpolgármester bejegyzése szerint polgármestertársaival együtt hetekkel ezelőtt felajánlotta az önkormányzatok segítségét az oltások megszervezésében a miniszterelnöknek, ám értékelhető választ azóta sem kaptak.

Ehelyett egy szerdán megjelent kormányrendeletből tudták meg, hogy a kormány kizárja az önkormányzatokat a tömeges oltási program megvalósításából. „Ez egyszerre abszurd és életveszélyes” – vélekedett a politikus.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/4007303485969134

– Nem mi vagyunk azok, akik jóságos Mikulásként járjuk az idősotthonokat, hogy ajándékként osszuk a vakcinát, fideszes képviselők kreálnak az oltások kiszállításából is ócska PR-eseményt – fogalmazott Karácsony. Mint hozzátette, az önkormányzatok felkészült egészségügyi szakszemélyzettel, a járóbeteg-ellátás infrastruktúrájával segítenék a munkát, és a felajánlásuk természetesen továbbra is él.

– Hatásos és biztonságos oltásokra, bizalomra, őszinteségre van szükség és nem a szokásos propagandaszólamokra, hamis ellenségkép-gyártásra. Már csak azért sem, mert ezúttal van létező ellenség: a vírus, amely csak együtt és nem egymás ellen harcolva győzhető le – e sorokkal zárta bejegyzését a főpolgármester.

Mint korábban megírtuk, Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő nyilvánosságra hozott egy hivatalos levelet, amelyből kiderül, hogy egy hétvége alatt akár 1 024 800 ember is beoltható. A január 27-i keltezésű dokumentum szerint kórházakban és szakrendelőkben oltanának, de Kunetz Zsombor kétli, hogy tömeges oltás esetén lesz-e elegendő fecskendő, tű, humánerőforrás. Ezért ő a tömeges oltás szakaszát kivinné a sportcsarnokokba, katonák felügyelete mellett.