Karácsony Gergely: a kormány összevissza beszél a Fudan Egyetem építéséről

Karácsony Gergely: a kormány összevissza beszél a Fudan Egyetem építéséről

Karácsony Gergely Facebook-üzenete Budapest újranyitása alkalmából Budapest újranyitását (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Legyen már vége ennek az összevissza beszédnek és mismásolásnak, amit a kormány a Diákváros helyére építendő kínai elit kampusz ügyében folytat. Hivatalosan kikértem a kormány eddig nyilvánosságra nem hozott döntéseiről szóló dokumentumokat – írja Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely, főpolgármester.

A politikus a kormánytisztviselők szemére veti, hogy össze-vissza beszélnek a kínai Fudan Egyetem építéséről, illetve arról, hogy az a korábban megígért Diákváros helyén, vagy amellett épülne fel. Majd felemlegeti, hogy „Gulyás miniszter azonban erre azt mondta, hogy a Diákvárosnak majd a kínai egyetem ad értelmet, és hogy Diákváros is lesz, meg kínai kampusz is.”

Később idézi a február 24-én tartott kormányülésen készült emlékeztetőt: „az előterjesztés szerinti beruházás a Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program helyszínén valósul meg”. Majd hozzáteszi: „Na mármost, a Budapesti Diákváros helyszínén a Budapesti Diákvárosnak kell megvalósulnia és nem másnak. A kormány azonban állítólag 520.000 négyzetmétert(!) akar kínai vállalatokkal beépíttetni, összesen mintegy 40 hektárt adna a kínai kampusznak. Ha ez igaz, akkor ezek a tervek egyértelműen kiszorítanák a Diákvárost. Lehet, hogy a kormány szerint az a Diákváros, ahol egy fallal körülvett kínai egyetem van. Szerintem meg az a Diákváros, ahol több ezer magyar fiatal lakik, szórakozik, tanul.”

Majd azzal zárja a bejegyzést, hogy kikéri a vonatkozó kormányzati dokumentumokat, illetve hogy „akkor járjunk ennek a végére, mert újra mondom: ha a kormány felrúgja a Diákvárosról szóló kötött megállapodást, akkor stadion sem épül Ferencvárosban.”