Karácsony Gergely: Itt az ideje, hogy a kormány visszavegyen a pökhendi stílusból

Karácsony Gergely: Itt az ideje, hogy a kormány visszavegyen a pökhendi stílusból

Sor a Gottsegen György Kardiológiai Intézetnél, a járdán 2021. április 30-án (Fotó: Katona Mariann/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sejteni lehetett, hogy ez lesz, ha a politikai lózungok pufogtatása helyett csak egy kicsit jobban odafigyelne a kormány az emberekre, akkor a mai tömegjelenetek, a regisztrációs rendszer összeomlása igazán elkerülhető lett volna – írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán pénteken.

„Éppen a maihoz hasonló kényelmetlenségektől és bosszúságtól lehetne megóvni az embereket, ha a kormány elfogadná az önkormányzatok segítségét, és több európai ország példájára tömeges oltópontokat hoznánk létre, akár a stadionokban, van belőlük elég” – tette hozzá.

Szerinte „itt az ideje, hogy a kormány visszavegyen a pökhendi stílusból, és némi önkritika után a szervezésre kezdene koncentrálni végre. Az önkormányzatok továbbra is készen állnak, hogy segítsenek.”

Az odafigyelést, a pontos tervezést és szervezést, a belátás és az együttműködés képességét, valójába ezt hívják kormányzásnak – írta.