Kásler: Az orvosok felelőssége a kórházi ágyak kiürítése, nem az enyém

Kásler: Az orvosok felelőssége a kórházi ágyak kiürítése, nem az enyém

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 4-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Százmillió orvos-beteg találkozót nem én bonyolítok le, hanem az orvosok, ők döntöttek, saját felelősségük rajta – így reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Facebook-oldalán Kásler Miklós arra, hogy nem koronavírusos betegek haltak meg az elmúlt időszakban, miután kiürítették a kórházi ágyak jó részét. Megjegyezte, őt egész életében köti a hippokratészi eskü, ennek szellemében mentek ki a miniszteri utasítások, aki pedig nem követte ezeket, az nem volt összhangban a saját hippokratészi esküjével.

Mindenesetre ha bárki úgy érzi, hogy nem kapta meg a megfelelő ellátást, ő forduljon a kórház főigazgatójához, a betegjogi képviselőhöz vagy az Emmi-hez – mondta Kásler.

https://www.facebook.com/watch/?v=924308554658154

Szóba került az is, hogy Pintér Sándor vezetésével zajlik többek között az egészségügy átvilágítása. Kásler szerin „kivételesen a hírnek némi alapja van”, a belügyminiszterrel viszont állítása szerint nagyon régi és gyümölcsöző a munkakapcsolata. Annyi történik, hogy Pintér a szervezési tapasztalatait a rendelkezésükre bocsátja, minden más fikció – jelentette ki Kásler Miklós, akit hétfőn az azonnali kérdések során is többen megszólítottak az Országgyűlésben.