Kásler Miklós: Volt olyan kórház, ahol az intenzíven lévők 80 százaléka meghalt

Kásler Miklós: Volt olyan kórház, ahol az intenzíven lévők 80 százaléka meghalt

Fotó: Kásler Miklós Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napok óta 0,76 százalék a vírus reprodukciós tényezője, ami szerint lecsengőben van a harmadik hullám, mondta Kásler Miklós a Spirit FM egyik műsorában. Az Atv.hu által szemlézett beszélgetésben az emberi erőforrások minisztere elmondta, hogy miközben Indiában soha nem látott méreteket öltött a koronavírus-járvány pusztítása, és naponta dőlnek meg a fertőzési, valamint a halálozási rekordok, addig az úgynevezett indiai mutáns elérte az európai kontinenst, és a járványügyi szakértők egyöntetűen vallják, hogy ez a mutáns sem fog megállni a magyar határnál.

A variáns kapcsán elmondta, hogy nem is a fertőzés gyorsasága az, ami aggasztó, hanem, hogy a betegség lefolyása úgy tűnik a jelek alapján, hogy súlyosabb. – Azt pedig, hogy a vakcinákra hogy reagál, ezt pontosan jelen pillanatban nem tudjuk megítélni – tette hozzá.

A miniszter műsorvezetői kérdésre megerősítette, a cél, hogy minél hamarabb el lehessen kezdeni a 12 év feletti oltását. Mint mondta, a Pfizernél erre vonatkozóan már klinikai vizsgálatok elérték a harmadik fázist, ahogy a többi vakcina esetében is „körülbelül 3-7000 közötti az eddig beoltott ifjabb korosztályba tartozó emberek száma, és ahogy ezeknek a kiértékelése megtörténik, abban a pillanatban azonnal átveszi Magyarország” – jelentette ki Kásler Miklós.

A kórházakban tett látogatásának tapasztalatairól is beszélt. Elárulta, volt olyan kórház, ahol az intenzívosztályon lévők 80 százalékát elveszítették, máshol ez csak 50 százalék volt. Elmondta, az orvosok és a nővérek azzal szembesültek, hogy egyre fiatalabb betegeket hoznak egyre súlyosabb állapotban, és mivel célzott terápia nincs, csak tüneti kezelés van, illetve tapasztalati alapon folyik a terápia a központi irányelvek szerint, nem tudták a betegeiket meggyógyítani.