Kecskeméti panelban készül a luxusbörtönre Kocsis István

Kecskeméti panelban készül a luxusbörtönre Kocsis István

Kocsis István, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. volt vezérigazgatója (b) a Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornok (j) ellen befolyással üzérkedés miatt indított perben a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2015. április 15-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány hónapja egy kecskeméti panellakásba költözött a több milliárd közpénz elsíbolása miatt elítélt egykori MVM-vezér, Kocsis István. Így nagyobb eséllyel kerülhet a város „vip-börtönébe” – írja a Népszava.

Átlagos állagúnak mondható, hatemeletes panelház Kecskemét belvárosában. A papírok szerint ennek harmadik emeleti, 33 négyzetméteres, egyszobás lakásába költözött decemberben Kocsis István, akit novemberben jogerősen öt év letöltendő börtönre ítéltek az általa 2005 és 2008 között irányított, állami MVM Magyar Villamos Művekből több mint tízmilliárd forint elsikkasztása és hűtlen kezelés miatt – olvasható a Népszavában.

Mindeddig egy gondozott leányfalui telek közepén magasodó, kastélynak is beillő kúriában lakott. A nyilvántartások szerint a kecskeméti lakást december közepén Kocsis István egyik, részben a leányfalusi kúriát is birtokló fia, Kocsis Gergely András vette meg. Nagyjából 18-19 millió forintot fizettek érte, miután az eladó 300 ezret még engedett is.

A törvény szerint a szabadságvesztést lehetőleg az elítélt lakcíméhez legközelebb eső intézetben hajtják végre - közölte a Népszava érdeklődésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP). Igaz, ebben más szempontokat, így például a telítettséget is figyelembe veszik. Kocsis a lap szerint már megkaphatta börtönbehívóját, a papíron történt lakhelyváltás pedig azt a célt szolgálhatja, hogy jobb körülmények közé kerülhessen a megyeszékhely bv-intézetében.

A kecskeméti bv-intézett lakóit egyágyas, jól felszerelt szobák várják, a többség napközben külső helyszínen dolgozik, a kantinban menüből választhatnak, szabadidejüket tévézéssel, számítógépezéssel, társasjátékokkal, biliárdozással, sportolással, angoltanulással, kertészkedéssel vagy a könyvtárban tölthetik; nyáron napozhatnak, egy év után hétvégente hazajárhatnak, az utolsó egy évet pedig nyomkövetővel akár otthon is tölthetik – írta korábban a Blikk.