Keddig lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra

Keddig lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra

Tételfüzeteket oszt ki egy tanár a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban 2021. május 3-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Keddig, február 15-éig lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra, az érettségizők rendes, előre hozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, valamint javító vizsgát tehetnek – közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.

A hivatal a közleményben azt írta: 2022-ben a tavaszi érettségi vizsgaidőszak május 2-től június 24-ig tart, az írásbeli vizsgákat május 2. és 23. között rendezik meg, az emelt szintű szóbeli vizsgák június 1. és 9., a középszintű szóbelik június 13. és 24. között lesznek.

A tavaszi vizsgaidőszakban a középiskolák és a kormányhivatalok szerveznek érettségi vizsgákat. A jelentkezés benyújtásáról szóló legfontosabb információk és a kormányhivatalok elérhetőségei is megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján – tudatták.

Hozzátették: a vizsgákat a koronavírus-járvány miatt a már bevált védelmi intézkedések alkalmazásával szervezik meg, ezek leírása szintén elérhető a hivatal honlapján.

Az OH felhívta a figyelmet arra, hogy az érettségi vizsgára és a felsőoktatási felvételire külön kell jelentkezni. A felsőoktatási intézményekbe szintén keddig lehet jelentkezni a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételiben.