Két magyar étterem is Michelin-csillagot kapott

Két magyar étterem is Michelin-csillagot kapott

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két magyar étterem, az Essencia és a Salt is Michelin-csillagos lett, derült ki a Világevő cikkéből. A szokásos márciusi időpont helyett most tették közzé az eredményeket, ahogy tavaly is csúszott a dolog, akkor júniusban adták ki a Budapestet is tartalmazó Main Cities of Budapest Michelin kalauzt. Idén csak digitális formában jelent meg a kiadvány.

Idén az Onyx kivételével minden magyar megőrizte az eddigi csillagjait. Az Onyx és mások azért kerülhettek ki, mert különböző okokból épp zárva vannak. Az egycsillagosok között van már a Salt és az Essencia, olyanok mellett, mint a Babel, a Barkonyha, a Costes, a Costes Downtown és a Stand.

„Nem tudok mit mondani most, egészen egyszerűen le vagyok sokkolva. Ez egy hatalmas cél volt, amit kitűztünk magunk elé, és csodálatos érzés, hogy elértük. És egyben egy stressz is, hogy ezt akko

r meg is kell tartani. Vagy éppen magasabb célt kitűzni! Most pedig megyek vissza fűszernövény-csokrokat kötözgetni, mert este nyitva vagyunk!" – nyilatkozta a Világevőnek a Salt séfje, Tóth Szilárd.

Az ajánlott kategóriában a következő éttermek találhatóak meg: Alabárdos, Arany Kaviár, Baltazár, Csalogány 26, Felix, Fricska, Hoppá! Bistro, Laurel Budapest, Mák, Nobu Budapest, Pasztell, Rumour, Spago by Wolfgang Puck, St. Andrea, Stand25 Bisztró, Textúra, Tigris, Zona.

A 2019-es csillagosok közül a Costes Downtown szeptember 1-jén nyitott újra, míg a Stand már május közepén visszatért, igaz, közben volt egy rövid nyári szabadság. Augusztus 24. óta nyitva a Borkonyha is. Bizonytalan ideig viszont zárva van a Babel és a Costes is.