Két új szóvivőt nevezett ki a Fidesz

Két új szóvivőt nevezett ki a Fidesz

Zsigó Róbert államtitkár

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Horváth László országgyűlési képviselő és Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára (kiemelt képünkön) a jövőben Fidesz-szóvivői feladatokat is ellát – jelentette be Hollik István, a kormánypárt kommunikációs igazgatója, a hírt a 24.hu közölte.

Horváth László a Fidesz Heves megyei képviselője, a rendszerváltást követő első ciklust még az SZDSZ színeiben kezdte, 1992-ben ült át a Fideszbe, 1998 óta megszakítás nélkül képviselő, 2011 és 2014 között a megyei kormányhivatalt vezető kormánymegbízott volt.

Horváth László volt az egyike azon fideszeseknek, akik – Orbán Viktor szavaival összhangban – határozottan beleálltak abba a narratívába, hogy a gyöngyöspatai szegregációs perben jogerősen megítélt 100 millió forint kifizetése helyett inkább oktatást kapjanak az érintett cigány fiatalok. A roma családokat a bíróságon képviselő alapítványt pedig az utóbbi években megismert kormányzati kommunikációval egybecsengően Soros Györggyel kötötte össze. Miniszterelnöki megbízottként tavaly januárban azt a feladatot is megkapta, hogy „a gyöngyöspataihoz hasonló konfliktusos helyzeteket feltárja és megoldásukra javaslatokat tegyen a kormányzat számára”.

Zsigó Róbert 1998 óta egyéni országgyűlési képviselő, 2010 és 2014 között bajai polgármester, korábban, 2013-tól már volt pártszóvivő, majd 2014-től tavaly őszig az agrártárca államtitkára, majd Novák Katalin családügyi miniszter parlamenti államtitkára.

A 24.hu emlékeztetett: Fidesz nevében az utóbbi hónapokban Hollik István mellett elsősorban a frakciószóvivői feladatokat ellátó Halász János nyilvánult meg, most alighanem a választási kampány közeledtével bővül a csapat.