Kiverte a Budapest Pride szervezőinél a biztosítékot Jakab orbánviktóriázása

Kiverte a Budapest Pride szervezőinél a biztosítékot Jakab orbánviktóriázása

Jakab Péter a parlamentben 2021. május 30-án (Forrás: Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elítélték a Budapest Pride szervezői Jakab Péter hétfői parlamenti megnyilvánulását, amely szerint „a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória” – írja a Telex.

A Jobbik elnökének szavaira reagálva a Pride Facebook-posztjában arról írnak, hogy amennyiben komolyan gondolja a kormány- és rendszerváltást a miniszterelnökjelölt, akkor abba kellene hagyni a homofób vicceket. A poszt szerint a meleg férfiak ellen irányuló homofóbia alapja az a sztereotípia, hogy azok a férfiak, akik férfiakat szeretnek, nőiesek, „így nekik is kijár ugyanaz a lenézés, amivel a macsó társadalom a nőket illeti meg”.

Mint felhívták a figyelmet, „Jakab Péter nem csak b_zizott egyet a parlamentben, hanem ennél egyel tovább ment: szexuális erőszakkal viccelődött. (...) Jakab Péternek nem viccelődnie kell a szexuális erőszakon, hanem éjt nappallá téve a visszaszorításán dolgoznia”.

– A közös ellenzéki értéknyilatkozat elítéli a gyűlöletpropagandát, valamint a hatpárti koalíció elköteleződött abban, hogy nem támogatnak olyan jelöltet, aki emberi méltóságot sértő kijelentéseket tesz. A Jobbik Magyarországért Mozgalom szociálisan érzékeny keresztény néppártként definiálja önmagát és elvi nyilatkozatában úgy fogalmaz, hogy elítélik a keresztény tanítással ellentétes gyűlöletkeltést (...). Felszólítjuk Jakab Pétert, hogy tartsa be az általa is elfogadott közös ellenzéki értéknyilatkozatot és a pártja elvi nyilatkozatát – írták.