Kizárták Molnár Gyulát az MSZP-ből

Kizárták Molnár Gyulát az MSZP-ből

Molnár Gyula MSZP-s képviselõ felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. április 27-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa szerdán egyhangú határozattal úgy döntött, hogy kizárja a Magyar Szocialista Pártból Molnár Gyulát, a párt korábbi elnökét, országgyűlési képviselőjét és polgármesterét – értesült a 24.hu.

– Az ügyet ezzel lezártnak tekintjük – írta a június 23-i tájékoztató körlevelében Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan, az MSZP két társelnöke a lap szerint.

A szocialista elnökség azt is közölte a levélben, hogy az általuk a DK-val kötött, a budapesti körzeteket érintő megállapodás nem kötelezte Molnár Gyulát arra, hogy a DK frakciójába üljön. Ám a lap úgy tudja, Molnár Gyula az etikai tanácshoz küldött beadványában viszont azzal érvelt, hogy a DK-s frakcióba való beülésének bejelentése éppen az elnökségi döntés következménye volt, ezért kérte a fegyelmi eljárás megszüntetését. Sőt: Molnár beadványa szerint az MSZP, a Párbeszéd és a DK elnökei között június 1-jén létrejött együttműködési megállapodásban az szerepelt, hogy „az MSZP és a Párbeszéd tudomásul veszik, hogy Budapest 18. választókerületében Molnár Gyula képviselőjelölt a DK országgyűlési képviselőcsoportjához fog csatlakozni”.

Molnár egyébként az ügy kapcsán azt mondta az ATV-ben: „Akart a fene DK-s lenni”. Molnár szerint Karácsony Gergely, Tóth Bertalan és Gyurcsány Ferenc pártelnökök a tudta nélkül írták alá azt a megállapodást, amivel őt átadták a DK-nak. Ez annak ellentételezése volt, hogy Hiller István és Komjáthi Imre mögé beállt a DK Pesterzsébeten, illetve Csepelen. Ezért érte meglepetésként, hogy felfüggesztették a tagságát az MSZP-ben, továbbá hangsúlyozta, nem áll félre, az utolsó percig harcolni fog az igazáért az MSZP-ben.

Címkék: MSZP, DK, Molnár Gyula