A Momentum a Karmelitához hívta a tiltakozókat – Már érkeztek a helyszínre

A Momentum a Karmelitához hívta a tiltakozókat – Már érkeztek a helyszínre

Tüntetők a Karmelita kolostornál 2023. május 9-én (Fotó: Magyar Hang/Koncz Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül!

Orosz Anna, a Momentum Mozgalom parlamenti képviselője kedd délutáni Facebook-videójában a Karmelita kolostor általuk reggel lebontott kordonjai mellől bejelentkezve jelentette be, hogy arra kérik a diákokat, szülőket, tanárokat és más, az oktatásban érintetteket, hogy csatlakozzanak hozzájuk. „Gyertek ide a budai Várba, hogy ha ti is hisztek abban, hogy a státusztörvénynek semmi keresnivalója nincs Magyarországon, azt azonnal vissza kel vonni és végre érdemi választ kell adni az iskolák és a magyar közoktatás problémáira” – fogalmazott. Azt mondta, ők ott lesznek legalább nyolcig, várnak mindenkit.

Este hat óra előtt nagyjából 20-30 embert lehet látni a helyszínen, főként fiatalok – ezt tapasztalta a Magyar Hang helyszíni tudósítója. Minden teljesen békés. Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke este hét óra körül azt mondta lapunknak, hogy nem érzi kudarcnak, hogy csak ennyien mentek el, ők elmondása szerint csak azért osztották meg ezt a felhívást, hogy mindig legyen, aki a kordonokat „tartja”

Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője lapunknak azt mondta, hogy bár a reggeli demonstrációjuk be volt jelentve, a kordonbontás nem legális, így arra számítanak, hogy mindenkit feljelentenek, aki az akcióban részt vett. Ez egyébként 41 ember.

A reggeli kordonbontás eseményeiről itt olvashat bővebben.