Koronavírus: Jól vannak a Vuhanból hazaszállított magyarok

Koronavírus: Jól vannak a Vuhanból hazaszállított magyarok

A Honvédelmi Minisztérium (HM) által közreadott képen a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból hazatérő magyarok Budapestre érkeznek a Magyar Honvédség repülőgépével 2020. február 2-án (Fotó:MTI/HM)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fizikailag és pszichikailag is jól vannak azok a magyarok, akiket február elején hoztak haza a koronavírus gócpontjából, a kínai Vuhanból – ezt közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az állami hírügynökséggel.

Hat férfiről és egy nőről van szó, egyiküknek sincs láza, mindannyian panasz- és tünetmentesek. Laboratóriumi vizsgálatokon is átestek, azok sem mutattak semmilyen kóros eltérést. A tájékoztatás szerint amellett, hogy fizikailag remekül vannak, pszichésen is jól tűrik, hogy még a családtagjaikkal sem létesíthettek közvetlen kapcsolatot.

A Kínából hazatért magyarok előreláthatóan hétvégén, a 14 napos inkubációs idő elteltével hagyhatják el a Dél-pesti Centrumkórház, Szent László kórház telephelyén lévő, karantén céljára kialakított épületet.

Kilökték a metróból, mert Vuhanból érkezett | Magyar Hang

A péntek reggeli adatok szerint Kínában a koronavírussal fertőzöttek száma meghaladta a 63 ezret, míg a halálos áldozatoké elérte az 1380-at. Több mint 55 ezer embert kezelnek, csaknem 8 ezret pedig már gyógyultnak nyilvánították.