Koronavírus: már Peruban a legrosszabb halálozási ráta, Magyarország a második helyre csúszott

Koronavírus: már Peruban a legrosszabb halálozási ráta, Magyarország a második helyre csúszott

Koronavírusban meghalt 35 éves fiát, Ronald Palomót temető Aurora Davilát támogatják rokonai a perui főváros, Lima környékén fekvő Comas temetőjében 2020. július 6-án (Fotó: MTI/AP/Rodrigo Abd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Peruban felülvizsgálták a koronavírus halálos áldozatainak számát, és kiderült, hogy a hivatalos adatok alapján a 180 ezret is meghaladja, szemben az eddig ismert 69 342-vel – idézi az Index a BBC-t. –Kötelességünk nyilvánosságra hozni ezeket a friss információkat – jelentette ki ezzel kapcsolatban Violeta Bermúdez perui miniszterelnök.

Az amerikai kontinens déli részén Peru a koronavírus által egyik legsúlyosabban érintett ország, az egészségügyi rendszer nem tudott megbirkózni a terheléssel. 

Az új adatok ismeretében immár a világon Peruban a legmagasabb a lakosságarányos halálozási ráta, vagyis már nem Magyarország áll a lista élén. A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Magyarországon mintegy 300 halálesetet regisztráltak 100 ezer főre vetítve, míg Peruban így már több mint 500-at – írja a BBC. Peruban eddig a világon a 14. legrosszabb volt a halálozási adat.