Közlekedő Tömeg: Már a MÁV is támadja az értelmetlen vasúti átszervezést

Közlekedő Tömeg: Már a MÁV is támadja az értelmetlen vasúti átszervezést

(Fotó: Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Közlekedő Tömeg hosszú Facebook-bejegyzésben követel nyilvános bocsánatkérést a vasúti mellékvonalak közlekedésének átszervezése miatt – amelyről a Magyar Hang több alkalommal is beszámolt – a szakmai és döntéshozó szervezetektől.

A bejegyzésben felhívják a figyelmet, hogy mostanra – az ügyben eddig hallgató – „MÁV elnök-vezérigazgatója is támadja az ITM (Információs és Technológiai Minisztérium) és a KTI (Közlekedéstudományi Intézet) hentesbárddal faragott mellékvonali akcióját”.

Azt történt ugyanis, hogy „a Vasúti Érdekegyeztető Tanács (VÉT) június 10-i ülésén Dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a járványügyi menetrendet felül kell vizsgálni, a vasúti közlekedést azokon a vonalakon, ahol versenyképesebb, mint a buszos közlekedést, vissza kell állítani.”

A poszt szerint a felháborodás országos, egyre többen emelik fel szavukat a döntés ellen, amely nemcsak értelmetlen, de pazarló is. Kiemelik, a járványra hivatkozva, annak lecsengésekor bevezetett menetrend köszönőviszonyban sincs az egészségügyi szempontokkal, hiszen az, hogy egy többkocsis szerelvény utasait egyetlen autóbuszba zsúfolva nem segíti elő a biztonságos távolságtartást. 

Hangsúlyozzák, az eddig is világos volt, hogy az intézkedés érdemi megtakarítást nem eredményez, mert az érintett dolgozókra továbbra is szükség van. A legfelháborítóbbnak azt tartják, hogy a tucatjával érkező videókból kiderül, az embereket ugyan átterelik a lassabb, és egészségügyi szempontból, elsősorban a zsúfoltság miatt veszélyes buszokra, a szerelvények egy része azonban üresen ugyanúgy közlekedik, mint korábban. 

Végül a bejegyzés szerzője sorolja, milyen kérdéseket vet fel a MÁV-vezér hibát beismerő megszólalása. Miért hallgatott eddig a MÁV, mit jelent a „felül kell vizsgálni” kifejezés, vagyis, hogy ki, mikor, milyen adatok alapján elemez majd, illetve hogy mikor kellene visszavonni az értelmetlen változtatást.

Az utóbbi kérdésre a Közlekedő Tömeg meg is adja a választ, legkésőbb június 16-án vissza kell állítani az eredeti állapotot. Egyúttal álláspontjuk szerint széleskörű szakmai egyeztetést kell indítani az ügyben, amelybe be kell vonni az érintett területek lakosságát is.