Kulcspozíciókba kerültek Rogán Antal bizalmasai a Vodafone-ban

Kulcspozíciókba kerültek Rogán Antal bizalmasai a Vodafone-ban

Cégfelirata a Vodafone Group Plc., a világ legnagyobb távközlési szolgáltatója magyarországi leányvállalata fővárosi Erzsébet körúti üzlete felett. A magyarországi telekommunikációs vállalatot a 4iG Nyrt. és a magyar állam felvásárolja és új neve ezentúl one lehet.
(Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemrég zárult le a Vodafone Magyarország felvásárlása, amelynek eredményeként a magyar állam 49 százalékos részesedést szerzett a távközlési vállalatban, a többségi, 51 százalékos tulajdonos pedig közvetetten a 4iG Nyrt. lett. Ennek megfelelően a közelmúltban átalakították a társaság vezetését, amelybe Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bizalmasai kerültek be – írja a 24.hu.

Az Opten céginformációs rendszer nyilvántartása szerint február 9-én, vagyis múlt csütörtökön jegyezték be az új, öttagú igazgatóságot. A Vodafone új vezetésében helyet kapott Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke. Nagy egyben igazgatósági tag az Antenna Hungária Zrt.-ben, melyben szintén az állam a kisebbségi tulajdonos a többségi tulajdonos 4iG Nyrt. mellett. Ugyancsak bekerült a Vodafone igazgatóságába Guller Zoltán. Őt a kabinetminiszter tavaly nevezte ki az egységes, átlátható és strukturált kormányzati informatika és e-közigazgatás működtetéséért, fejlesztéséért felelős miniszteri biztosnak.

A Vodafone felügyelőbizottságában ötből három helyet kaptak az a magyar állam képviselői. Bekerült a felügyelőbizottságba Rédey Krisztina, aki tavaly augusztusban azért mondott le a Miniszterelnöki Kabinetiroda közigazgatási államtitkári posztjáról, mert gyermeket várt. Helyét Benkő Tamás János vette át a tárcánál, akit most szintén delegáltak a távközlési cég felügyelőbizottságába. A testület tagja lett még Siroki Attila József is, aki a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. vezető tisztségviselője, és januárig igazgatósági elnöke volt a Rogán vezette kabinetminisztérium felügyelete alá tartozó Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt.-nek.