Lopott árammal állítólag bitcoint bányásztak az erzsébetvárosi önkormányzatnál

Lopott árammal állítólag bitcoint bányásztak az erzsébetvárosi önkormányzatnál

Niedermüller Péter (Fotó: Niedermüller Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lopás miatt tartott házkutatást a rendőrség az erzsébetvárosi önkormányzat épületében péntek délután. A Demokratikus Koalíció (DK) közleménye szerint az áramlopási ügy érintettje Borka-Szász Tamás, a párt VII. kerületi önkormányzati képviselője lehet. A kerületi polgármester közölte, hogy mélységesen felháborodott a történteken.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére tudatta: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés alapján lopás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Pénteken „a rendőrök eljárási cselekményt végeztek” az erzsébetvárosi önkormányzata épületében – írták. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem adott.

A kerület korábbi polgármestere, a fideszes Bajkai István a Telexnek azt mondta, hogy a Borka-Szász Tamás irodájában bitcoinbányát üzemeltettek a gépeken, a rendőrök több számítógépet lefoglaltak.

 A DK az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: a rendőrség áramlopás gyanúja miatt tartott házkutatást a VII. kerületi önkormányzatnál; az ügy érintettje Borka-Szász Tamás, a párt VII. kerületi önkormányzati képviselője lehet.

A történtek következményeként Borka-Szász Tamás azonnal lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról és kilépett a DK-ból – írták.

Niedermüller Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) kerületi polgármester a Facebook-oldalán a történtekre reagálva azt írta: mélységesen fel van háborodva, hogy a DK egyik tagja, egy önkormányzati képviselő áramot lopott hivatali irodájában.

– Egy párttársam, akivel együtt dolgozunk tavaly nyár óta az önkormányzati kampányban, majd a választási győzelem után az önkormányzatban, csúnyán cserben hagyott. Vagy talán még ennél is erősebben kellene fogalmaznom. Elárult – indítja bejegyzését a polgármester.

https://www.facebook.com/PNiedermueller/posts/2648992765321463

Mint írja, azért jöttek ide, azért akarták és akarják vezetni a kerületet, mert vannak elveik, meggyőződésük, hitük. „Hogy mi nem olyanok vagyunk, mint a kormány és annak holdudvara, mi nem lopunk, csalunk, ügyeskedünk. És akkor most a DK egyik tagja, egy önkormányzati képviselő áramot lop hivatali irodájában. Most akkor mit mondjak? Oly mértékben csalódott és elkeseredett vagyok, hogy alig tudok mondani valamit” – fakadt ki Niedermüller.

„Soha, de soha nem fogom megengedni, eltűrni, hogy az önkormányzatban, annak környékén bárki is lopjon, vagy bármilyen törvénytelenséget kövessen el. Aki pedig mindennek ellenére ezt teszi, attól azonnal elválunk. Most is ez történt. A törvényesség, a morális elvek betartása mindenkire vonatkozik. Az én pártom tagjaira pedig különösen” – zárta bejegyzését a polgármester.