Ma iktatják be hivatalába Novák Katalin köztársasági elnököt

Ma iktatják be hivatalába Novák Katalin köztársasági elnököt

Orbán Viktor, Novák Katalin és Kövér László (háttal) Fotó: Novák Katalin/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelenleg is tart a Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása alkalmából tartott ökumenikus istentisztelet a Kálvin téri református templomban. Ezzel veszi kezdetét az új köztársasági elnök hivatalba lépése alkalmából rendezett ceremóniasorozat.

Délelőtt 11 órától a Kossuth téren katonai tiszteletadás lesz, amit koncertek követnek. Fellép Balázs János és Kádár Viktória zongoraművész, illetve Rúzsa Magdi énekes. A rendezvény a miniszterelnök döntése alapján kiemelt jelentőségű esemény.

A beiktatás alkalmából az új köztársasági elnök határozata értelmében az érdeklődők szombat délután beléphetnek az elnöki rezidenciaként funkcionáló Sándor-palotába. Novák Katalint március 10-én választották köztársasági elnökké, 137 igen, 51 nem és 5 tartózkodó szavazattal. Novák korábban családügyi tárca nélküli miniszter és a Fidesz alelnöke volt.

Az események jelentős közlekedési korlátozásokat okoznak, amelyekről a BKK honlapján tájékozódhatnak részletesen.