Már azt is tudni lehet, mikor ad választ minden kérdésre Magyar Péter

Már azt is tudni lehet, mikor ad választ minden kérdésre Magyar Péter

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter, Varga Judit volt férje ismét jelentkezett a Facebookon. Mint írta, számos kérdést kap követőitől, amióta belebegtette, hogy esetleg politikai karrierbe kezdene, és egy saját pártot alapítana.  

Magyar szerint a legtöbben olyan kérdésekben kérik a véleményét, mint az Európai Ügyészséghez történő csatlakozás, elszámoltatás, vagy Magyarország viszonya az Unióval és a NATO-val, hazánk viszonya az orosz-ukrán háborúhoz, a világ vezető hatalmaihoz és a szomszédaihoz. De kérdezik őt az euró bevezetéséről, a kisebbségek helyzetéről, az oktatás leépüléséről és az egészségügyben valamint a szociális szférában uralkodó áldatlan állapotok felszámolásáról „és persze a mindent elborító korrupcióról, kivagyiságról”. Az ügyvéd azt ígéri, ezekre mind válaszolni fog majd, méghozzá március 15-én 15 órakor, amikor ünnepi rendezvényt és zászlóbontást tervez – ennek pontos helyszínét még e hét végén elárulja.

Arról már napok óta lehetett hallani, hogy Magyar Péter pártalapításon dolgozik. Ő maga az eddig megjelent interjúkban leginkább arról beszélt, mit gondol a meglévő ellenzékről, amellyel, mint fogalmazott, neki nincs feladata. A Magyar Hangnak adott, múlt héten megjelent interjúban pedig úgy fogalmazott: „Azt szeretném, ha lenne olyan erő, társadalmi kiállás vagy párt, amely a mindenkori hatalmat korlátozza, ellenőrzi, ez a jobboldalnak is, de a közös hazánknak bizonyosan jót tenne”. Arra a kérdésre pedig, hogy pártot alapítana-e, azt válaszolta: ha el is indítanék valamit, az ideológiától független lenne.

Magyar Péterrel kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.