Magyar Péter: Ha nem múltál el 25 éves, egypártrendszerben nőttél fel

Magyar Péter: Ha nem múltál el 25 éves, egypártrendszerben nőttél fel

Magyar Péter (Forrás: Facebook/Magyar Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár sokan kételkednek, de minden lavina az első hópehellyel kezdődik – erről beszélt kedden a Facebookra feltöltött videóban Magyar Péter. A Novák Katalin lemondása után a nyilvánosság elé lépett ügyvéd március 15-ére szervez éppen tüntetést, nemrég önkénteseket is keresett a rendezvény zavartalan lebonyolítására. Egyelőre kérdéses, mennyien lesznek ott, mindenesetre Magyar Péter iránt rendkívüli az érdeklődés, néhány hét alatt több mint 110 ezer követőt gyűjtött össze Facebook-oldalán, és partizános nagyinterjúja is rekordnézettséget ért el.

Legutóbbi számunkban Nagy Attila Tibort és Zárug Péter Farkast kérdeztük a Magyar Péter-jelenségről. Zárug többek között arról beszélt: „Nagyon nagy a várakozás, de szerintem nincs túl magasan a mérce, ha egy nyeretlen kétévesnél jobban szerepel, az már elég lehet. De benne van a hiba lehetősége is. Lehet, hogy le tudja hívni az Andrássy útra a fotelhuszárokat, de azt nem tudjuk, tud-e szónokolni, van-e személyes szcéna karizmája, van-e programatikus mondanivalója, és hogy azt hogyan vezeti elő.”

Magyar a kedden közzétett videójában azzal a szöveggel buzdít a részvételre: „üzenjük meg közösen a méltóságos uraknak, hogy eddig és ne tovább. Induljunk el együtt az úton, amelynek a végén visszavesszük a közös hazánkat, és egy új, modern, európai Magyarországot építünk. Éljen a magyar szabadság, éljen a haza.”

Varga Judit exférje a TikTokra közben egy másik videót is feltöltött, mellyel már a fiatalokat igyekszik megszólítani. Azt mondja ebben: „Ha nem múltál el még 25 éves, kijelenthető, hogy egy egypártrendszerben nőttél föl. Megértem, ha eddig nem akartál politikával foglalkozni, mert úgy érezted, hogy Magyarországon semmin sem lehet változtatni. Van egy jó hírem: a politika lehet hasznos, motiváló és igazságos. Ehhez viszont fiatalokra van szükség, olyan fiatalokra, akik tenni akarnak a hazájukért és a saját jövőjükért.”