Már 492 személynél mutatták ki a koronavírust Magyarországon

Már 492 személynél mutatták ki a koronavírust Magyarországon

Koronavírus idején a Szent László Kórház (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb negyvenöt személynél igazolódott be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést, így a hivatalos adatok szerint 492 főre emelkedett a betegek száma Magyarországon – derült ki a kormányzati tájékoztatási honlap kedd reggeli ismertetőjéből. A legújabb elhunyt – mint írják – egy olyan 59 éves személy, aki több krónikus betegséggel is küzdött. Vele együtt 16-ra emelkedett a járvány magyarországi áldozatainak a száma.

Az új adatok ismeretében a betegségből további három fő épült fel, így 37 olyan esetről tudunk, ahol az illető már meggyógyult. A tájékoztató szerint jelenleg kórházi karanténban 61-en vannak. Az elvégzett tesztek száma pedig 14 146, ami azt jelenti, hogy a tegnapi hivatalos adat óta 845 ilyen eljárást végeztek. A hétfői bejelentés óta csak magyar állampolgárnál mutatták ki a kórt, a honlap szerint a 492 beteg közül 10 iráni, 2 brit, egy kazah, egy vietnámi és 478 magyar állampolgár.

A tájékoztatási honlapon továbbra is kiemelik: „A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.”

FRISS: A hivatalos adatok után megjelent egy másik cikk is a tájékoztatási honlapon. Ebben az operatív törzs arról tájékoztat: „A lakosság és a sajtó hiteles tájékoztatása érdekében a mai naptól az elhunytak adatait részletesebben közöljük. Így látható lesz a beazonosított koronavírus-fertőzéssel elhunytak kora és neme mellett az is, hogy a vírusfertőzés előtt is szenvedett-e már valamilyen krónikus alapbetegségben. A technikai átállás miatt néhány órára a www.koronavirus.gov.hu honlap nem lesz elérhető.”

Címkék: koronavírus