Márciusban műszakiztatták a balesetet szenvedett buszt

Márciusban műszakiztatták a balesetet szenvedett buszt

Elvontatják a hajnalban árokba hajtott autóbuszt az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A balesetkor forgalomban lévő Mercedes busz 2013-as évjáratú, kifogástalan műszaki állapotú, és 2021 márciusában volt utoljára hatósági műszaki vizsgálaton. Folyamatosan karbantartott és ellenőrzött jármű volt, melyet lényegesen hosszabb utakra is igénybe vettek – írta a Telexhez eljuttatott közleményében a vasárnap halálos balesetet szenvedett busz utazását szervező Rolitúra.

Hozzátették: a balesetkor volánnál ülő sofőr a hajnali 20 perces egészségügyi szünetet követően Balatonlellénél, a baleset előtt körülbelül 45 perccel kezdte meg vezetési idejét, a kötelező pihenőjét követően.

A Rolitúra és a Volmer Tours Kft. minden kollégája nevében mélységes megrendüléssel osztozunk a gyászban, és őszinte részvétünket fejezzük ki a tegnapi, augusztus 15-ei Baskáról hazafelé tartó súlyos buszbaleset áldozatainak családjai felé, valamint rövid időn belüli felépülést kívánunk a sérülteknek – írta Tamás Zoltán, a Volmer-Tours Kft. ügyvezetője és Szabó Roland, a Rolitúra alapító utazásszervezője a közlemény Hvg.hu által idézett részében.

Hozzátették: „A tegnapi napot a helyszínen töltöttük, igyekeztünk segíteni a mentést. A következő időszakban is igyekszünk minden tőlünk telhető segítséget megadni a baleset áldozatainak családjai, és a sérültek számára, valamint a lehető legmesszemenőbbekig próbáljuk segíteni az eljáró hatóságok munkáját.” 

A baleset okait és körülményeit a hatóság vizsgálja, elsődlegesen az ő munkájukat próbáljuk segíteni, így ezekről több információnk jelenleg nincsen – írták.

A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság a Telex információját megerősítve azt írta, hogy egy férfi és hét nő vesztette életét a balesetben. Az elhunytak mindannyian magyar állampolgárok. A férfi áldozat az utazásszervező cég korábbi közlése szerint a buszt vezető sofőr.

„Nem a sofőr volt a hibás. Durrdefektet kaptunk, és kivédhetetlen volt, ami történt” – mondta a Blikknek az egyik utas. Hozzátette: percek teltek el úgy, hogy egy autó sem állt meg segíteni nekik. „Teljes sötétség volt, a busz a jobb oldalán feküdt. A padlón folyt az üzemanyag” – mondta.

Mint arról beszámoltunk, a sérültek közül már többeket kiengedtek hétfőn a kórházakból.

 

Címkék: buszbaleset