Márki-Zay: Felkészültünk egy választási párt létrehozására, ha a Fidesz arra kényszerítene minket

Márki-Zay: Felkészültünk egy választási párt létrehozására, ha a Fidesz arra kényszerítene minket

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzéki pártok felkészültek arra, hogy egy választási pártot hozzanak létre, ha a Fidesz arra kényszerítené őket – mondta az ATV Híradónak Márki-Zay Péter. A miniszterelnök-jelölt szerint vannak olyan, már bejegyzett pártok, amelyeket ernyőpártként lehetne használni, és amely mögé a többiek beállhatnának. 

„Ha egy választási párt indulna a Fidesszel szemben, nem egy hat-, hétpárti koalíció, az az én véleményem szerint több szavazatot kapna” – fejtette ki véleményét Márki-Zay Péter. Szerinte ugyanis vannak olyan nevek az ellenzéki összefogásban, amelyek elriasztják a választókat.

„Amikor a hat pártnál érdeklődtem, hogy mit fognak csinálni, ha a Fidesz egy ilyen helyzetbe kényszeríti őket, ők engem megnyugtattak, hogy fel vannak erre készülve. Szerintem több pártnak is van ilyen tartalék pártja” – fogalmazott. Szerinte a DK-nak, az MSZP-nek és a Jobbiknak vannak ilyen tartalék lehetőségei.