Maszkokat oszt a BKK Budapesten

Maszkokat oszt a BKK Budapesten

Védőmaszkot viselő és a javasolt távolságtartással elhelyezkedő utasok a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik villamosán (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti Közlekedési Központ munkatársai – a tavaszihoz hasonlóan – ezúttal is egyszer használatos orvosi szájmaszkokat fog osztani a forgalmas helyeken.

Újra megközelíti a 100 százalékot a maszkviselési hajlandóság a budapesti közösségi közlekedés járművein köszönhetően a közelmúltban szigorított ellenőrzésnek – közölte hétfőn a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Ismert, már nemcsak figyelmeztetik az ellenőrök azokat, akik a tömegközlekedési járműveken nem takarják el az arcukat, hanem 8000 ezer forintos bírság is járhat a szabályszegésért. A maszkot szabályosan kell viselni, az orrot és a szájat is el kell, hogy takarja. A BKK célja ugyanakkor – mint írták – nem a pótdíjazás, hanem a koronavírus-fertőzés továbbterjedésének megelőzése, lassítása.

Ezért a közlekedési szolgáltató munkatársai a következő napokban újra maszkot osztanak az utasoknak öt fővárosi csomópontban. Keddtől a következő öt forgalmas metróállomáson lehet erre számítani:

  • Deák Ferenc tér
  • Kálvin tér
  • Kelenföld vasútállomás
  • Keleti pályaudvar
  • Széll Kálmán tér

Tavasszal, a kötelező maszkviselésről szóló szabály bevezetésekor a BKK már több mint 60 ezer maszkot osztott szét a fővárosban közlekedők között.