Megdobott egy férfi egy buszsofőrt, mert rászólt, hogy nincs a kutyáján se póráz, se szájkosár

Megdobott egy férfi egy buszsofőrt, mert rászólt, hogy nincs a kutyáján se póráz, se szájkosár

Energiaitalos dobozzal dobta meg a buszsofőrt (Képernyőfelvétel: Ügyészség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság közérdekű munka büntetést és pénzbüntetést szabott ki egy 39 éves férfival szemben, aki 2020 nyarán úgy szállt fel az egyik budapesti buszra, hogy a kutyáján póráz és szájkosár sem volt, majd az ezt szóvá tevő buszsofőrrel agresszívan viselkedett, és ennek során hozzá vágott egy energiaitalos dobozt. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

A vádirat szerint a vádlott 2020. július 23-án a reggeli órákban a IX. kerület, Boráros téri buszmegállóban úgy szállt fel az egyik buszra, hogy a kutyájára – az utazás erre vonatkozó szabályai ellenére – sem pórázt, sem szájkosarat nem tett. A felszállást követően, a vádlott leült az egyik ülésre, a kutya pedig felugrott a mellette lévő másik ülésre.

Az autóbusz vezetője ezt észlelte, ezért odament a vádlotthoz és felszólította őt az utazási szabályok betartására, egyúttal arra kérte, hogy a kutyát vegye le az ülésről és tegyen rá pórázt. A vádlott nem tett eleget a sofőr felszólításának, hanem közölte vele, hogy üljön a helyére, vezessen és a saját dolgával törődjön, majd a sofőr ismételt felszólítására már kifejezetten ingerült lett és szidalmazni kezdte a buszvezetőt.

A sértett ekkor telefonon értesítette a segélyhívó központot és rendőri segítséget kért, amit hallva, a vádlott végül felállt a helyéről és szitkozódva elindult az ajtó felé, de aztán visszafordult, és megdobta a buszsofőrt a kezében lévő energiaitalos dobozzal, ami a sértett oldalát találta el, tartalma pedig a sértett ruházatára ömlött. A vádlott leszállt a buszról, de ezután is hangosan szidalmazta a sértettet, és a rendőrök kiérkezéséig végig indulatosan viselkedett vele.

Közmunka és pénzbüntetés járt a dobálózásért

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfival szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróágra. A vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság nyomban ítéletet hirdetett, amelyben a vádlottat vád szerint bűnösnek mondta ki, és ezért 312 óra közérdekű munka büntetésre és 200 000 Ft pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az eljáró ügyész a vádlott terhére, súlyosításért, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett. A fellebbezést a Fővárosi Főügyészség fenntartotta, és az ügy iratait továbbította az ügyben másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszékre. Az ügyhöz kapcsolódó felvételen az látható, ahogyan a vádlott a kutyájával együtt felszáll a buszra, majd a buszsofőr felszólítására ingerült lesz, végül leszállás közben megdobja a sértettet az energiaitalos dobozzal.

Címkék: kutya, busz