Meghalt egy újabb tüntető Belaruszban

Meghalt egy újabb tüntető Belaruszban

Az ellenzéki tüntetők egyike vitatkozik egy rohamrendőrrel a feltételezett elnökválasztási csalások miatt tartott tüntetésen Minszkben 2020. augusztus 11-én (Fotó: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerda délelőtt belehalt a sérüléseibe egy férfi, akit a Belaruszban zajló tüntetések egyikén lőttek fejbe – írja a hvg a tut.by belarusz hírportálra hivatkozva. A hírt a belarusz hatóságok is megerősítették, a brit Daily Telegraph szerint a belarusz belügyminisztérium azt állítja: a rohamrendőr önvédelemből lőtt.

A hvg cikke szerint a 43 éves Gennadij Sutovra még augusztus 11-én lőttek rá Bresztben. A szemtanúk beszámolója szerint a férfi nem provokálta a rendőröket, csak sétált az utcán, amikor egy háztetőről eltalálták. 

A brit Daily Telegraph online cikke szerint a férfi Minszkben bekövetkezett halála előtt több napra eltűnt. A brit lap azt írja: a belarusz belügyminiszter szerint a rohamrendőr önvédelemből lőtt rá éles lőszerrel az azóta elhunyt férfire. A TASS orosz hírügynökségnek a belarusz egészségügyi minisztérium arról számolt be, hogy a férfi elhunyt, miután augusztus 13-án a breszti kórházból átszállították a belarusz védelmi minisztérium kórházába.

A férfi a harmadik halálos áldozata a Belaruszban zajló tüntetéseknek.

Orbán Viktor megszólalt a fehérorosz helyzetről | Magyar Hang