Meghosszabbított határidővel várja az Oktatási Hivatal a tanárok véleményét

Meghosszabbított határidővel várja az Oktatási Hivatal a tanárok véleményét

Sztrájkoló pedagógusok 2022. január 31-én (Fotó: Pedagógusok Szakszervezete)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Telex birtokába jutott levél tanúsága szerint az Oktatási Hivatal (OH) meghosszabbította a beküldési határidejét annak az anonim kérdőívnek, amelyben a tanárok a közoktatásról mondhatnak véleményt. Az eredetileg augusztus 30. és szeptember 8. közötti időszakban begyűjteni tervezett kérdőíveket kevesen küldték eddig vissza, ezért hosszabbította meg az OH szeptember 20-ig a határidőt.

Korábban is próbálkozott a Hivatal hasonló kérdőíves felméréssel, akkor csupán a pedagógusok 15 százaléka működött együtt velük. Az OH ezért most külön ki is emeli levelében: „mert mi Önökkel együtt szeretnénk kialakítani a köznevelés új rendszerét”. 

Az internetes portál megjegyzi, a pedagógustársadalom és a kormány viszonya egész évben feszült volt, az alacsony bérek, az egyre növekvő munkaterhek miatt többször sztrájkoltak a pedagógusok. A polgári engedetlenség szeptemberben is folytatódik, ám a céljaikat egyelőre nem érték el. A kormány az EU-val való megállapodáshoz kötött helyreállítási alapból szeretné finanszírozni az ágazat béremelését, viszont továbbra sem tudni, mikor érkezhet meg ez a pénz.