Megint razziázott a rendőrség Bige László szolnoki vegyi üzemében

Megint razziázott a rendőrség Bige László szolnoki vegyi üzemében

Bige László Pétfürdőn 2016. szeptember 22-én (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két év alatt tizenhetedik alkalommal vonultak ki a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Bige László szolnoki vegyi üzeméhez. A rendőrök most is dokumentumokat kerestek: hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt nyomoznak már két éve – minderről a cég ügyvezetője számolt be az RTL Klub Híradójának. Mint hozzátette: úgy érzi, „zaklatás-jellege” van a sorozatos rendőri akcióknak.

„Nem tudom, hogy mi lehet az oka ezeknek a rendőri megjelenéseknek. Csúnya a szó, de kimondom: talán zaklatás jellege is van már ennek” – mondta Kubola Imre, a Bige Holding Kft. ügyvezetője, aki a csatornának azt is állította, hogy olyan adatokat, dokumentumokat kértek tőlük, amelyek egyébként is elérhetőek lennének.

A Híradó megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot is, amely közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást. Csütörtökön ez ügyben „nyomozati cselekményt” hajtottak végre Szolnokon.

A katasztrófavédelem korábban bezáratta az üzemet, a bíróság azonban később kimondta, hogy a döntés jogszerűtlen volt, így újraindulhatott a termelés – írja a hvg.hu. A milliárdost üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel is vádolják, ami miatt rövid ideig őrizetben is volt.

A Bige Holding tulajdonosa Bige László, az egyik leggazdagabb magyar, akit sokan csak műtrágyakirályként emlegetnek. A Magyar Hangnak is megszólaló vállalkozó szerint az elmúlt években azért indult több vizsgálat a cégbirodalma ellen, mert összehangolt hadjárat folyik ellene. „Az a cél, hogy hozzájussanak ehhez a cégcsoporthoz, és ha egy mód van rá, ingyen, hogy tönkretegyék” – mondta az RTL Klubnak. Hogy kit sejt az őt, illetve cégbirodalmát ért támadások mögött, azt a Bloombergnek korábban adott nyilatkozatában mondta el. Eszerint úgy véli, Csányi Sándor OTP-vezérrel folytatott vitája állhat a háttérben.