Megint üzemel a vakcinaidőpont-foglaló. Van Sinopharm és ArstraZeneca. A Pfizer kifogyott, Moderna nem is volt

Megint üzemel a vakcinaidőpont-foglaló. Van Sinopharm és ArstraZeneca. A Pfizer kifogyott, Moderna nem is volt

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája Bakos Ilona háziorvos miskolci rendelőjében 2021. április 20-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat reggelre újra működni kezdett Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren működő koronavírusoltásidőpont-foglaló rendszer. Úgy tűnik, elmúlt az operatív törzs által sokadszorra emlegetett „túlterheléses támadás”. A másik lehetőség az, hogy a rendszer a tényleges és tökéletesen előre látható terhelés sem bírta, és a normális használat első pillanatában megadta magát.

Tegnap sok ezer ember indult el regisztráció hiányában is az ország megannyi oltópontjára, hogy esetleg megkaphassa a mindenki által vágyott – és egyértelműen igazolt hatékonyságú – Pfizer védőoltást, amelyből a következő hetekben bőven fog érkezni, mindenki kaphatna, aki csak szeretne.

A jelenlegi működés hátterében az állhat, hogy a tegnapi kivételes alkalom (és a négymilliomodik első, tehát védelmet azonnal nem nyújtó oltás beadása) után visszaállt a „rendes” állapot, és a Pfizer védőoltása megint elérhetetlenné vált a rendszeren keresztül.

Jó hír, hogy lehet online időpontot foglalni bizonyítottnak tekinthető hatásosságú védőoltásra is: az AstraZeneca vakcináját is lehet választani. És van persze a Sinopharm is.