Megkapta a britek engedélyét az AstraZeneca vakcinája is

Megkapta a britek engedélyét az AstraZeneca vakcinája is

A 2020. szeptember 9-én közreadott képen az AstraZeneca brit székhelyű gyógyszergyártó vállalat székháza Sydney-ben 2020. augusztus 19-én. A Stat News amerikai egészségügyi hírpotál szerint egy ritka és súlyos gyulladásos gerincbetegség tüneteit mutatta az a nő az Egyesült Királyságban, aki miatt az AstraZeneca brit-svéd tulajdonban lévő gyógyszergyár korábban felfüggesztette koronavírus elleni vakcinájának tesztelését. MTI/AAP/Dan Himbrechts

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Engedélyezte szerdán a brit gyógyszerfelügyelet az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár közös fejlesztésű koronavírus-vakcinájának forgalmazását – írja az MTI.

Ez a második olyan vakcina, amelynek alkalmazását a brit szakhatóság jóváhagyta. Az MHRA – a világon elsőként – e hónap elején a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű vakcináját is engedélyezte, és a brit oltási kampány december 8-án ezzel az oltóanyaggal megkezdődött.

Nagy-Britanniában az eddig beoltottak száma a 700 ezerhez közelít, de a brit kormány reményei szerint a könnyebben szállítható és tárolható Oxford/AstraZeneca-vakcina használatának engedélyezésével válhat igazán tömegessé az oltási kampány. London a Pfizer/BioNTech-vakcinából eddig 40 millió, az Oxford/AstraZeneca-oltóanyagból 100 millió adagot kötött le.