Megkéseltek egy nővért a szekszárdi traumatológián

Megkéseltek egy nővért a szekszárdi traumatológián

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Késsel támadtak az egyik szolgálatát teljesítő nővérre a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban, tájékoztatta a szekszárdi intézmény a Rádió Antrittot. Mint írták: mélységes felháborodással szeretnék a nyilvánosság tudomására hozni, hogy május 15-én éjjel, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Traumatológiai Osztályán súlyos támadás érte egyik munkatársukat.

A közlemény szerint a nővérre az egyik általuk kezelt páciens késsel támadt és súlyos, életveszélyes sérülést okozott neki. A megtámadott nővérnek esélye sem volt a védekezésre, de mindennek ellenére, lélekjelenlétének köszönhetően az ügyeletes szobába tudott menekülni. A támadót az időközben a helyszínre érkező vagyonőrök, és társosztályok munkatársainak segítségével sikerült megfékezni. A késelést elkövető beteget jelenleg a pszichiátrai osztályon kezelik.

A kórház orvosai még az éjszaka folyamán megoperálták munkatársukat, akinek állapota stabil és hétfő reggel már beszélni is tudtak vele. „Gyógyulásához intézményünk és az Országos Kórházi Főigazgatóság is minden segítséget meg fog adni. A továbbiakban kolléganőnk és az intézmény nyugalma érdekében nem kívánunk nyilatkozni. Azonban egyértelművé szeretnénk tenni, hogy mi, akik a gyógyításra esküdtünk fel, értetlenül állunk az erőszak minden formája előtt, különösen igaz akkor, amikor a munkahelyünkön ér minket atrocitás” – írta közleményében Németh Csaba, a megyei intézmény igazgatója. Kérték, hogy becsüljék meg a gyógyító munkát, amit erejük megfeszítésével az érdekünkben végeznek. Kitértek rá, hogy a történtek miatt a hivatalos rendőrségi eljárás már kezdetét vette.

Címkék: Szekszárd, késelés