Megnyitotta kapuit Tiborcz István méregdrága turai szállodája

Megnyitotta kapuit Tiborcz István méregdrága turai szállodája

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Teljes körű, külső és belső felújítást követően, az eredeti pompáját visszanyerve megnyitotta a kapuit a BOTANIQ Turai Kastély – adta hírül a Turizmus.com. Habár a cikk ezt nem említi, a hely érdekessége, hogy a szálló a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltsége.

Ráadásul igen borsos áron kínálja a vendégéjszakákat, néhány napja lapunk is megírta, hogy 20 százalékos nyitási kedvezménnyel is Magyarország egyik legdrágább, ha nem a legdrágább szálláshelye lett a 19 szobás turai kastélyszálló. Ha július 25-ről július 26-ra szeretnénk itt ketten egy éjszakát eltölteni félpanzióval, akkor ez a legegyszerűbb superior szobában is 103 ezer forintba kerülne.

Az kérdéses, hogy a helyiek közül ezt vajon mennyien engedhetik meg maguknak, mindenesetre a felújított épületet és kastélyparkot elsőként a turai lakosoknak mutatták meg a hétvégén. – A hatalmas érdeklődés mellett megrendezett, több turnusos bejáráson több mint 400 fő vett részt – olvasható a turisztikai portálon.

Somlyai Zoltán, a BDPST Group hotel divíziójának vezetője azt mondta, a település gazdasága és turizmusa szempontjából is jelentős a megvalósult beruházás, hiszen 30-35 fő, jellemzően környékbeli számára biztosít majd állandó munkahelyet, rendezvények esetében pedig további 5-15 fő dolgozhat időszakosan a kastélyban. Emellett minél több helyi beszállítóval és partnerrel szeretnénk együttműködni, a gasztronómia és a rendezvényszervezés területén.