Megosztja az ellenzéket Hadházy Ákos pénteki tüntetése

Megosztja az ellenzéket Hadházy Ákos pénteki tüntetése

Hadházy Ákos a közmédiánál sátrazik (Fotó: Hadházy Ákos/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben a közmédia működését minden ellenzéki párt elítéli, abban már nincs egyetértés, hogy szükséges-e jelenleg ott tüntetni. Hadházy Ákos szűk egy hete sátorozik az állami tévé épületénél, pénteken délutánra pedig demonstrációt szervez a helyszínre.

– A Párbeszéd támogatja a propagandává züllesztett közmédia elleni tüntetés törekvéseit és szimpatizánsait részvételre buzdítja – ezt közölte a Szabó Rebeka és Tordai Bence által vezetett párt a Magyar Hanggal. Ezzel a Momentum után ők még azok, akik részt vesznek a Hadházy Ákos által november 4-re hirdetett demonstráción.

A többi párt nem volt ennyire együttműködő.

Az LMP szerint a közmédia drámai politikai elfogultságához kétség sem férhet, ők maguk is hangot adtak ennek, többek között akkor is, amikor az orosz agresszió első napjaiban a köztelevízió „az orosz közmédiát megszégyenítő putyini propagandát sugárzott”. Meggyőződésük ugyanakkor, hogy a jelenlegi válsághelyzetben, amikor a magyar embereket egyszerre sújtja az elszabadult infláció és az energiaválság miatti megélhetési válság, illetve amikor a magyar kormány úgy dönt, hogy az állam kivonul a szociális ellátórendszerből, akkor nem a közmédia elfogultságát kell politikai prioritásként meghatározni. Ezért a zöldpárt ezen a tüntetésen nem vesz részt.

Az MSZP is azt írta lapunknak, hogy nem vonják kétségbe, az adófizetők csaknem százmilliárdjából fenntartott, az állam által felügyelt köztévé valóban nem teljesíti kiegyensúlyozott közszolgálati feladatait. A közmédia ügye azonban most elvonhatja a figyelmet a szabad oktatásért folytatott tüntetésekről, miként ez a rabszolgatörvény esetében történt. Ráadásul szerintük jól látszik, hogy egyre sikeresebbek és egyre nagyobb tömegeket mozgatnak meg a tanár-diák-szülő tüntetések, élőláncok, azonban félő, ha szétszakítják a tömeget, akkor ez is egy tompult ellenállásba fullad.

A Demokratikus Koalíció (DK) válasza cikkünk publikálása után futott be. Eszerint ugyan a DK nem kapott meghívást a november 4-i blokádra, Varju László, a DK országgyűlési képviselője ennek ellenére részt fog venni a tüntetésen.

A Jobbik nem válaszolt a megkeresésünkre.

Hadházy Ákos múlt pénteken vert fel egy sátrat az MTVA Kunigunda útján lévő székháza elé, hogy ott tiltakozzon: szeretné elérni a fizetett kormányzati hirdetések betiltását és a jelenlegi „hírhamisító elnök” eltávolítását a pozíciójából. – Amíg az állami százmilliárdokból működő hazugsággyárat nem állítjuk meg, nincs esély arra, hogy bármit elérjünk a hatalommal szemben, hogy megállítsuk a kontár tolvajkormány ámokfutását – fogalmazott már korábban is. Ezek a hosszútávú céljai, amelyek eléréséhez a mostani, rendhagyó tiltakozása reményei szerint hozzájárulhat. Első körben azonban azt szeretné, hogy november 4-én délután menjenek ki az MTVA-hoz minél többen és vonják legalább néhány órára blokád alá az intézményt. – Ha elegen leszünk, hiába zárnak be minden kaput, benne leszünk a tévében! – írja a meghívóban.