Mégsem magenta színű lesz az augusztus 20-i óriásturul

Mégsem magenta színű lesz az augusztus 20-i óriásturul

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön délelőtt Kovács Gábor filmproducer (Üvegtigris, Bibliothéque Pascal) közösségi médiás bejegyzése nyomán bejárta a magyar sajtót az augusztus 20-ra tervezett gigafelvonulás díszleteinek fotója. Kovács fényképein magenta színű óriásturult, hasonló színű csodaszarvast és hasonlókat láthatunk. Más felvételeken óriás méretű Szent István és egyebek is feltűnnek. Ugyanis az óriásszobrokat már most Budapest utcáin tárolja a felvonulást szervező vállalkozás, azonban az ilyenkor szokásos takarás nélkül.

Miután a Facebookon és más közösségi oldalakon gyorsan elterjedt a rózsaszín turulmadár híre, a felvonulás PR-ügynökségi feladatait ellátó KENmedia kora délután küldött a 24.hu-nak egy közleményt, melyben azt írják, „a szobrokon a fotósorozat készítésekor még védőfólia volt, így a holnapi nap folyamán már nem lesznek rózsaszínek (sic!)”.

A felvonulás szervezői egy werkfilmet is készítettek az esemény előkészületeiről, melyben feltűnik a turul mellett sok más szobor, és ízelítőt kaphatunk arról, hogy mire számíthatunk, ha kilátogatunk augusztus 20-án a a Kodály köröndre. Ez alapján úgy tűnik, hogy arany vagy ezüst színben tündökölhet a magyar totemállat a magenta árnyalat helyett.

Frissítés: arról, hogy milyen volt az óriásturul és a felvonulás, itt olvashat bővebben.