Menczer Tamás elfogadhatatlannak tartja, hogy Orbán halálát kívánta az osztrák közmédia egyik vezetője

Menczer Tamás elfogadhatatlannak tartja, hogy Orbán halálát kívánta az osztrák közmédia egyik vezetője

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a 2021. május 26-án kiadott Facebook-videójában (Forrás: Menczer Tamás Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha valaki egy másik ember halálát kívánja, az vállalhatatlan, és nem lehet azzal elintézni, hogy bocsánat, nem úgy gondoltam – írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára pénteken a Facebookon.

Menczer Tamás arra reagált, hogy Karl Pachner, az Osztrák Közszolgálati Televízió (ORF) egyik vezetője egy a Facebookon közzétett – időközben eltüntetett – bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor szívinfarktusa „tisztességes dolog” lenne.

Az államtitkár azt írta: súlyosbítja a helyzetet, ha egy befolyásos újságíró, az osztrák közmédia igazgatója kívánja egy megválasztott vezető, a magyar miniszterelnök halálát.

„Ez az önmagában is szörnyű megnyilvánulás az egész ország arculcsapása, hiszen a miniszterelnököt a magyar emberek választották meg” – emelte ki Menczer Tamás.

Hozzátette: nyilvánvalóan Ausztriában is vannak hatóságok, amelyek a médiát felügyelik, és biztos ők is elfogadhatatlannak tartják, ami történt. Cselekedjenek! – szólított fel.

Mint megírtuk, nagy port vert fel Pachner már törölt bejegyzése, Szijjártó Péter péntek reggelre berendelte emiatt Ausztria budapesti nagykövetét, és az osztrák külügyminisztérium pedig közleményében ízléstelennek és elfogadhatatlannak minősítette a bejegyzést.