Menczer Tamás: Legény Zsolt hazudik

Menczer Tamás: Legény Zsolt hazudik

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hazudik Legény Zsolt, az MSZP korábbi országgyűlési képviselője a néhány napja kiderült botrányával kapcsolatban – állítja Menczer Tamás, a külügyminisztérium államtitkára.

Lapunk is beszámolt róla, hogy diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon Legény Zsolt, az MSZP volt parlamenti képviselője. A határőröknek az tűnt fel, hogy az ukrajnai akkreditáció nélkül érkező Legény Zsolt diplomata útlevelet mutatott fel, de autóján nem volt diplomata rendszám. Amikor ki akarták vele nyittatni a járművet, diplomáciai védelemre hivatkozott, így kihívták a magyar konzulátus képviselőit. Az ő jelenlétükben nyitották fel a csomagtartót, ahonnan előkerült a csempészáru.

Legény Zsolt – aki 2006 és 2010, illetve 2014 és 2018 között volt az MSZP országgyűlési képviselője – az RTL Klub Híradójának azt állította, hogy amikor kinyílt a kocsi csomagtartója, ő volt legjobban ledöbbenve. Tele volt cigarettával. – Az a cigaretta nem az enyém, nem én vásároltam, nem tudom, hogy került bele az autóba – mondta.

Menczer Tamás erre csak annyit reagált, hogy „na persze, így szokott ez történni”.

A volt szocialista politikus ugyanakkor azt is mondta, hogy ő értesítette a konzulátust. Ezt már a külügyi államtitkár hazugságnak nevezte, azt állítva, hogy az ukrán hatóságok hívták a helyszínre a magyar konzulátus képviselőit.

Menczer Tamás egyúttal átültette a baloldalra a korábban a Fidesz kapcsán az ellenzéktől megismert mondást: „nincs két baloldal”. Szerinte minden baloldali pártvezetőnek – Jakab Pétertől Gyurcsány Ferencig – nyilatkozatot kell tennie, mennyien érintettek a csempészbotrányban.

Az MSZP egyébként már a botrány kirobbanásakor közölte: Legény Zsolt lemondott minden párttisztségéről és kilépett az MSZP-ből. Diplomata-útlevele azonnali visszavonását kezdeményezték.