Mészáros Lőrinc kormánypárti sportlapnak mondta el, miért költözik Budapestre

Mészáros Lőrinc kormánypárti sportlapnak mondta el, miért költözik Budapestre

Mészáros Lõrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenõhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kétlaki életre készül Mészáros Lőrinc a semmiből állami megrendeléseken meggazdagodott nagyvállalkozó, akiről a közelmúltban derült ki, hogy egy egyelőre még készülő budai villába költözik új párjával, Várkonyi Andreával. Az Orbán Viktor miniszterelnök felcsúti barátjaként megismert milliárdossá vált Mészáros a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt erről.

A válalkozótól azt kérdezték, elköltözik a Fejér megyei faluból. Mészáros Lőrinc azt felelte, hogy nem mondaná, hogy elköltözik, „egyszerűen csak családi, praktikus okok miatt kétlaki életet alakítunk ki”. Úgy folytatta, hogy Felcsúton nőtt fel, nem tudna onnan elszakadni, nagyon ragaszkodik a régióhoz érzelmileg, munkahelyi és családi okokból is. „Azonban a mindennapok és a munkánk szükségessé tette egy budapesti bázis kialakítását is. Vagyis Felcsúton is sokat leszek továbbra is, nemcsak amikor meccs van. De akkor, ha csak tehetem, mindenképpen” – magyarázta.

A bulvárlapok számoltak be arról, hogy Mészáros Lőrinc új párja Várkonyi Andrea televíziós műsorvezető, akivel – ugyancsak a lapok információi szerint – házasságkötésre is készül.

Noha az interjúban leginkább a felcsúti Puskás Akadémia NB1-es szereplése a téma, kitér egy másik nagyvállalkozóra, Leisztinger Tamásra is, aki többségi tulajdonosa volt a DVTK futballcsapatát működtető cégnek. Mészáros úgy fogalmazott, hogy – a kormánysajtóban „vörös báróként” emlegetett – Leisztinger Tamás nagyon sokat tett a klubért, a térség sportjáért az elmúlt években, most „rajtunk a sor, a futballklub is jó kezekben van”. Mészáros a DVTK-ról egyébként azt mondta, hogy a futballklub kivételével a többi szakosztályt működteti az egyik cége, és több üzleti érdekeltsége is van a térségben, ami nagyon fontos a Mészáros-csoportnak.

Mészáros beszélt arról is, hogy nagy megtiszteltetés számára, hogy Csíkszereda mellett immár a horvátországi Eszék díszpolgára is, „pláne külföldiként, mert az elmúlt tizenkét évben egyáltalán nem adott ki a város ilyen címet”. Mint mondta, már nem tulajdonosa az eszéki futballcsapatnak – az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem teszi lehetővé, hogy egy személy ugyanabban az UEFA-sorozatban két klubban is tulajdonos, döntéshozó legyen –, csak főszponzora a klubnak, illetve annak stadionberuházásában érdekelt.