Mészáros Lőrinc-ösztöndíjat hirdetett a Honvédelmi Minisztérium

Mészáros Lőrinc-ösztöndíjat hirdetett a Honvédelmi Minisztérium

Mészáros Lőrinc

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ösztöndíjat hirdetett az ELTE-n a Honvédelmi Minisztérium a Magyar Honvédség személyi állománya utánpótlásának biztosítására – írta meg az rtl.hu. A kiírás címében még helyesen Mészáros Lázár-ösztöndíjról beszélnek, ám a szövegben már Orbán Viktor kedvenc oligarcháját, Mészáros Lőrincet említik, mint az ösztöndíj névadóját. 

A hibát később észrevették és kijavították, most már a kiírás szövegében is az 1848-49-es szabadságharc hadügyminiszterének neve szerepel. Az internet azonban nem felejt, a Google tárolójában továbbra is megtekinthető az eredeti változat.

Frissítés: az ELTE azt közölte csütörtök este, hogy a Honvédelmi Minisztérium a felhívást megfelelő tartalommal juttatta el az egyetemnek, az elte.hu-n azonban elírás folytán téves tartalommal jelent meg. A hibát az észlelést követően haladéktalanul korrigálták.