Momentum: Orbán tegye félre a strómanjai „gazdasági” érdekeit, és hozza haza az EU-s pénzt

Momentum: Orbán tegye félre a strómanjai „gazdasági” érdekeit, és hozza haza az EU-s pénzt

Forrás: a Momentum Mozgalom Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ez az orbáni korrupció és a magyar jogállam lábbal tiprásának a következménye: 3000 milliárd forint EU-forrás elvonását javasolja Magyarországgal szemben az Európai Bizottság. Ez a Fidesz elmúlt tizenkét évének a mérlege – így kezdi az uniós döntés után kiadott közleményét a Momentum Mozgalom. 

Mint megjegyzik, „az Európai Parlament néhány napja kimondta, Magyarország nem teljes értékű demokrácia többé, ezt mindannyian a saját bőrünkön érezzük. A Momentum álláspontja egyértelmű: a magyar embereknek és a magyar gazdaságnak szükségük van az uniós forrásokra, azokat pedig juttassák közvetlenül az érintettekhez, így az önkormányzatokhoz, civil szervezetekhez, helyi vállalkozókhoz.”

Azt is hozzátették, hogy a magyar kormánynak mostantól két hónapja van arra, hogy hazahozza az uniós forrásokat, amivel kezelni tudjuk a fenyegető szociális- és rezsiválságot. A Momentum ezért felszólítja a miniszterelnököt, hogy „végre tegye félre saját strómanjai és rokonai »gazdasági« érdekeit, és a minden tagállamtól elvárt minimumfeltételek teljesítésével biztosítsa az EU-s pénzek Magyarországra érkezését”.