Müller Cecília: 50–60 gyerek van kórházban koronavírus miatt

Müller Cecília: 50–60 gyerek van kórházban koronavírus miatt

Müller Cecília (Forrás: Magyar kormány/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelenleg is 50–60 gyermek fekszik kórházban a koronavírus miatt – jelentette be Müller Cecília az 5 és 11 év közöttiek oltását sürgetve.

Az országos tiszti főorvos a kormány Facebook oldalára feltöltött rövid videóban arról beszélt, hogy a járvány elején, még az eredeti vuhani törzsnél igaz volt, hogy a gyermekeket kevésbé érinti a megbetegedés. Ám a vírus mutálódása után már azt lehet látni, hogy a gyerekek is megfertőződnek. – A mai napon is, illetve az elmúlt napokban 50–60 körüli gyermek fekszik a kórházakban – mondta, hozzátéve, hogy nem nagy számban, de előfordul súlyos és netán szövődményes eset is.

Müller Cecília kiemelte, hogy ha gyerekek be vannak oltva, akkor nemcsak saját, hanem családtagjaik egészségét is védik. – Ha az egész családi közösség védelmet érez, akkor sokkal nagyobb biztonságban vagyunk – mondta, fontosnak nevezte, hogy együtt ünnepelhessen a család.

Itthon szerdán vette kezdetét az 5 és 11 év közötti gyerekek oltása a Pfizer vakcinájával. Első körben 69 ezer gyereknek elegendő dózis érkezett, de további szállítmányokat várunk. Azt egyelőre nem közölték, hogy mennyi gyermeket regisztráltak eddig a szüleik.