Nagy károkat okozott Baranyában az eső, a szél és a jég

Nagy károkat okozott Baranyában az eső, a szél és a jég

A katasztrófavédelem egyik terepjárója. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Globetrotter19/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tetőket rongált meg, fákat döntött ki, ágakat tört le és vezetékeket szakított le a viharos szél Baranya megyében péntek este. „Két óra alatt több mint hetven bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez a viharos szél, felhőszakadás és heves zivatar okozta károk miatt” – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Mint írták: Baranya déli részén viharos szél és jégeső kíséretében vonultak végig heves zivatarok. A legtöbb bejelentés fák kidőlése és letört ágak miatt érkezett, de vezetékek is leszakadtak, villanyoszlopok is kidőltek, és lakóházak tetőszerkezetei is megrongálódtak. Pécs tömbházas városrészében, Kertvárosban az egyik utcát teljesen elzárta egy kidőlt fa, egy közeli tízemeletes házba víz folyt, míg egy másik környékbeli utcában árvízként hömpölygött az esővíz.

– Kölkedről és Harkányból főleg fák kidőlése miatt riasztották a tűzoltókat, míg Marócsán és Csányoszrón tojásméretű, a lakóházak tetőzetét megrongáló jég esett, de Drávafokon, Bólyon és Hiricsen is több ház tetejét bontotta meg a vihar, emellett Sátorhelyen sok fa dőlt ki, és több tetőt rongált meg a vihar – olvasható az OKF tájékoztatásában.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken és szombaton is nyugatról keletre tartó viharok haladnak át az országon.