Nagyot fordult a világ 15 év alatt Szijjártó Péterrel

Nagyot fordult a világ 15 év alatt Szijjártó Péterrel

Szijjártó Péter 2007-ben a közös európai energiapolitikáról beszél, akkor még a Fidesz kommunikációs vezetőjeként. (Fotó: Fidesz.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz 2007-ben még teljes mértékben elkötelezett volt a közös európai energiapolitika mellett. Akkor még Gyurcsány Ferenctől és az akkori miniszterelnök orosz kapcsolataitól féltették Magyarország megítélését. Nézze meg, mint mondott Szijjártó Péter tizenöt éve és mekkorát fordult azóta pártjával a világ.

– Pontosan Gyurcsány Ferenc volt az, aki korábban az orosz hatalmi érdekek szószólójaként a közös európai energiapolitikával szemben foglalt állást. Jelentős károkat okozva ezáltal egyébként Magyarország megítélésének, hitelességének és presztízsének is. (...) A Fidesz mindig is elkötelezett volt a közös európai energiapolitika mellett, továbbra is az, sajnos közben az a helyzet, hogy olyan miniszterelnöke van Magyarországnak, akinek a szavára most márt nem nagyon lehet adni, egymásnak homlokegyenest ellentmondó nyilatkozatokat lehet hallani tőle nap, mint nap – fogalmazott a Fidesz akkori kommunikációs vezetőjeként Szijjártó Péter.

A videó elérhető a Fidesz oldalán.

Arról, hogy ma mit mond Szijjártó Péter az európai energiapolitikáról és az oroszokról, többek között ITT és ITT olvashat, brüsszeli tudósítónk egyik elemzését pedig ITT találja.